Aktualno

Opaka Jabuka: Mitski vulkanski otok usred Jadrana pod opsadom 1000 jedriličara!

Regata Jabuka vodičkog Jedriličarskog kluba Tijat najveća je, najzahtjevnija...

Zadar na idra: Šest dana manifestacije posvećene očuvanju pomorske baštine

U Zadru je od 21. do 26. listopada održana...

VIŠKA REGATA: Trijumf Stravaganze i posade Nika Kmetovića

Novi veliki uspjeh Dubrovčana Nika Kmetovića i posade njihovog...

Hobotnica pod pekom u konobi Galinac u Brelima

Domaća hrana, autentični dalmatinski ugođaj i prekrasan pogled s terase na more i susjedne otoke – sve to ima konoba Galinac u Brelima.

Ono zbog čega mi ovdje obavezno dolazimo je peka. Priprema se po narudžbi za najmanje četiri osobe i treba se najaviti dan unaprijed, a u ponudi su janjetina i teletina iz Dalmatinske zagore, hobotnice i riblja peka. Krumpir za peku sami uzgajaju u Imotskom, jer kako kaže gazda Stipe Slišković „brdski krumpir ima poseban okus“. I zaista, tako je. A hobotnica pod pekom baš s tim brdskim krupirima, ta baš ima poseban okus.

– Tajna hobotnice ispod peke je u tome da hobotnica zna biti tvrda, a naša neće biti nikada. Pripremamo isključivo hobotnice uhvaćene od početka studenog do kraja siječnja, prije nego što se mrijeste. Kad prođe taj period, hobotnica postane žilava i više nije dobra. Tajna naše hobotnice ispod peke je i u tome da je najprije zapečemo na gradelama pa tek je onda stavljamo u tepsiju sa ostalim sastojcima – odaje Stipe svoje tajne. Osim hobotnice, u peku idu krumpir, rajčica, luk, češnjak, bijelo vino, maslinovo ulje, sol, papar i grančica ružmarina.

Pogledajte kako Stipe Slišković priprema hobotnicu pod pekom:

Kontakti za narudžbu peke u konobi Galinac u Brelima: + 385 98 910 54 66 ili e-mail: info@konoba-galinac.hr Za ekipu s broda konoba nudi i organizaciju prijevoza kombijem.

Novo

ACI – ADRIATIC NAUTICAL ACADEMY: Vrhunska škola mora Veljka Barbierija i Cina Riccija

Evo kako je nastala, funkcionirala i rasla Jadranska nautička...

Opaka Jabuka: Mitski vulkanski otok usred Jadrana pod opsadom 1000 jedriličara!

Regata Jabuka vodičkog Jedriličarskog kluba Tijat najveća je, najzahtjevnija...

VIŠKA REGATA: Trijumf Stravaganze i posade Nika Kmetovića

Novi veliki uspjeh Dubrovčana Nika Kmetovića i posade njihovog...

Raste nova zgrada restorana u Marini Punat

Nova zgrada restorana u Marini Punat nevjerojatno brzo raste, na očigled, iz dana u dan. Još je nešto nevjerojatno. Na metar od gabarita zgrade...

MARINA PUNAT: Gradi se novi Hram finih okusa

Prije par dana postavljeni su temelji novog restorana Marine Punat. Nova zgrada raste na očigled iz dana u dan a prvi gosti moći će...

Novi chef u restoranu Admiral u marini Novi

Restoran Admiral u marini Novi kreće u novu sezonu s novim chefom, Mirom Bionidćem, koji je kreirao novi meni u sklopu moderne mediteranske kuhinje....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here