Restoranu Martinis Marchi u marini Maslinica na Šolti pripao je Trofej za najbolji servis, prema izboru Gault&Millau gastro vodiča za Hrvatsku 2022. Nagradu je na gala večeri održanoj 5. travnja 2022. u zagrebačkoj Esplanadi primio Toni Miloš, voditelj tima chefova.
Restoran Martinis Marchi prema mišljenju hrvatskog tima Gault&Millau zaslužuje 3 kuharske kapice (toke) i ulazi u njihov izbor najboljih restorana u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Inače, najviša moguća ocjena ovog francuskog vodiča prisutnog u 18 zemalja svijeta su 4 kuharske kapice (toke).
A evo kojim biranim riječima nagrađeni servis i restoran opisuje vodič Gault&Millau:
„Jer, kao što je kuhanje u restoranu Martinis Marchi elegantno i nenametljivo, takva je i posluga. Direktor ovog kompleksa Ivan Kuret, i chef Toni Miloš – mentor i voditelj tima chefova i konobara, okupili su ekipu koja je u svakoj prigodi na visina zadatka. Bez obzira da li se u Martinis Marchiju odvijaju ručak ili večera za samo desetak gostiju ili mala intimna svečanost, konobari i posluga jaka su snaga ovog kolektiva.“
Restoran Martinis Marchi je počeo ovosezonski rad 14. travnja, a za 14. svibnja 2022. pripremaju gala večeru Wine&Friends, na kojoj će već tradicionalno spajati vrhunska vina i šampanjce za pripremu gastronomske fantazije.
Fotografije: Matej Dokić i Goran Jakuš za GM Croatia i Facebook restorana Martinis Marchi