Aktualno

ČUVARI POMORSKE BAŠTINE: Ovogodišnji dobitnik Matrikule „Željko Jerat“ je Joško Božanić

Ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade Matrikula čuvara hrvatske maritimne baštine...

80. VIŠKA REGATA: Najveći hrvatski krstaški spektakl očekuje rekordnih 200 jedrilica

U splitskom jedrenju sve je u znaku jubileja. Jedriličarski...

Ovako su se nekad krpale ribarske mreže

„Ribar plete mrižu svoju koja njemu triba, a ko...

Gourmet manifestacija Putevima rovinjskih delicija, 7. – 14.5., Rovinj

U šest rovinjskih poznatih restorana i riblji i mesni menu s čašom istarskog vina po osobi stoji 140 kn. Pogledajte popis restorana s menijima i kontaktima za rezervaciju stola

U šest poznatih rovinjskih restorana od 7. do 14. svibnja možete uživati u lokalnim specijalitetima po posebnoj ponudi: i riblji i mesni menu s čašom istarskog vina po osobi stoji 140 kn. Evo popisa restorana s menijima i kontaktima za rezervaciju stola:

  1. Restoran BRANCIN DA NINO, Trg G. Pignaton 8, tel. 052/811-530

Riblji meni: Crni rižoto od sipa sa koromačem; Odrezak rošpa u umaku od šparoga sa palentom; Kolač Tutti frutti Čaša bijelog vina Panjoka

Mesni meni: Rižoto sa pršutom i koromačem Teleći odrezak u umaku od šparoga sa palentom Kolač Tutti frutti Čaša crnog vina Panjoka

  1. Restoran GRACIANO, Obala palih boraca 4, tel. 052/811-515

Riblji meni: Domaći pljukanci sa sezonskim morskim plodovima Riblji file u bijelom vinu Desert 0,2l malvazije Panjoka

Mesni meni: Domaći njoki na istarski Sporo pečeni svinjski file na kremi od jabuka i vina Desert 0,2l crnog Panjoka

  1. Restoran FORTUNA, Obala A. Rismonda 3, t. 052/813-450, 097/7008008

Riblji meni: Aperitiv dobrodošlice; Bakalar; File brancina u umaku sa istarskim tartufima i slanim krumpirom; Palačinka; Bijelo vino 0,2l i voda

Mesni meni: Aperitiv dobrodošlice; Ovčji sir sa istarskim tartufima; Pileći file u umaku sa istarskim tartufima i slanim krumpirom; Palačinka; Crno vino 0,2l i voda

  1. Restoran DREAM, J. Rakovca 18, tel. 052/830-613, 091/5799239

Riblji meni: Tuna carpaccio, dressing od agruma i maslinovog ulja, kapare, rokula; Brodet od tune, grdobine, hobotnice i lignji; Domaći čokoladni tart; Malvazija Deklić 0,1l

Mesni meni: Carpaccio od goveđeg bifteka, rokula, Grana Padano; Istarski fuži s pilećim žgvacetom -pileće meso sotirano s povrćem; Sladoled od tartufa sa tamnom čokoladom; Merlot Medea 0,1l

  1. Restoran SANTA ROMA, J. Rakovca 42, tel. 091/1555000

Riblji meni: Dagnje na buzaru; Srdele u špagetu sa rokulom i cherry rajčicom; Tiramisu; Čaša bijelog vina Vivoda

Mesni meni: Pršut i sir; Njoki gljive i tartufi; Pannacotta sa šumskim voćem; Čaša crnog vina Vivoda

  1. Konoba ŠTORIJA, Matije Vlačića Ilirika 11, tel. 052/821-120, 091/2050064

Riblji meni: Salata od hobotnice i slani sardoni s kaparima; Riblji mix Štorija (škampi, lignje, cadel, file brancina), prilog – krumpir salata s rokulom; Domaći kolač; 0,25l bijelo vino Vivoda

Mesni meni: Pljukanci sa šparogama; Punjeni svinjski file sa pršutom i sirom, prilog- restani krumpir; Domaći kolač; 0,25l crno vino Legović

Riba s gradela, Putevima rovinjskih delicija, PR foto
Putevima rovinjskih delicija / Foto: PR

Novo

ČUVARI POMORSKE BAŠTINE: Ovogodišnji dobitnik Matrikule „Željko Jerat“ je Joško Božanić

Ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade Matrikula čuvara hrvatske maritimne baštine...

80. VIŠKA REGATA: Najveći hrvatski krstaški spektakl očekuje rekordnih 200 jedrilica

U splitskom jedrenju sve je u znaku jubileja. Jedriličarski...

Ovako su se nekad krpale ribarske mreže

„Ribar plete mrižu svoju koja njemu triba, a ko...

Zlatno sidro 2023: MARINA FUNTANA – Svaki gost se ovdje osjeća kao doma

Voljom nautičara, koji su ispunili anketni upitnik objavljen na...

ČUVARI POMORSKE BAŠTINE: Ovogodišnji dobitnik Matrikule „Željko Jerat“ je Joško Božanić

Ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade Matrikula čuvara hrvatske maritimne baštine „Željko Jerat“ je prof. dr. sc. Joško Božanić. Tako je odlučilo Povjerenstvo za dodjelu ovog...

80. VIŠKA REGATA: Najveći hrvatski krstaški spektakl očekuje rekordnih 200 jedrilica

U splitskom jedrenju sve je u znaku jubileja. Jedriličarski klub Labud slavi 100. rođendan, a kao kruna finale ovogodišnjeg Splitskog festivala jedrenja 80. put...

Ovako su se nekad krpale ribarske mreže

„Ribar plete mrižu svoju koja njemu triba, a ko će je sutra plesti baš ga nije briga … Zapivaj pismu, ribaru stari jer to...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here