Aktualno

Tradicionalna Lignjada u Baškoj s malom školom lignjolova za djecu

Tradicionalna Lignjada - 18. Kup sv. Mikule održana je...

OPATIJA BAJNA: Detaljan program Adventa 2024. i dočeka Nove 2025. godine

Dani božićno-novogodišnjeg slavlja u Opatiji već su počeli -...

KOMIŠKI ADVENT NA VISU: Na blagdan sv. Nikole gorjet će stara falkuša kako bi se iz vatre i pepela rodila – nova!

Blagdan sv. Nikole zaštitnika pomoraca, koji se slavi u...

Poljski novinari i blogeri u Varšavi kuhali crni rižot, ribu pečenu u soli i stonsku tortu s makaronima

U CookUp studiju Kulinarne u Varšavi predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Poljskoj organiziralo je 7. prosinca božićno druženje – kulinarsku radionicu na kojoj je sudjelovalo više od 30 poljskih novinara i blogera. Voditelj kulinarske radionice bio je poznati poljski gastro novinar i putnik Bartek Kiezun, autor brojnih kuharica raznih nacionalnih kuhinja zemalja u koje je putovao. Na hrvatskoj kulinarskoj radionici inspirirao se Dubrovnikom, pa je s poljskim kolegama novinarima i blogerima pripremao bakalar na bijelo, crni rižot, ribu pečenu u soli i stonsku tortu s orasima, bademima i makaronima. Svi ti fini zalogaji zaliveni su i dobrim hrvatskim vinima na veselom druženju.

Na hrvatskog kulinarskoj radionici bili su predstavnici jedne od najvećih komercijalnih postaja u Poljskoj TVN Discovery, glavni urednici vodećih turističkih medija poput časopisa THINK MICE, Vogue Polska, National Geographic i Rynek Turystyczny, te poljskog bloga posvećenog Hrvatskoj CroLove.

Poljaci vole hrvatsko more i ove ih je godine bilo 8% više nego do sad rekordne 2019. godine. HTZ navodi podatke iz sustava eVisitor o 1,05 milijuna dolazaka te gotovo 6,7 milijuna noćenja Poljaka u 2022. godini. Najpopularnija mjesta za Poljske turiste bili su Omiš, Makarska, Baška Voda, Orebić, Zadar, Okrug, Rogoznica, Split i Vodice.

Poljski gastro novinar Bartek Kiezun Izvor fotografije Instagram @krakowski_makaroniarz
Poljski gastro novinar Bartek Kiezun toči vino kol/ Izvor fotografije Instagram @krakowski_makaroniarz

Izvor: HTZ/Instagram @krakowski_makaroniarz/ Foto: Jacek Kaminski CNTB

Novo

Arancino sa raštikom, kozicama i sirom

Arancino je jednostavno jelo od riže, poznato kao specijalitet...

BOŽIĆNI RUČAK: Recepti morske spize skiperice Alenke Alujević s lignjama, kozicama, bijelom ribom…

Kada smo na portalu Nautička patrola ljetos predstavili Alenku...

Tradicionalna Lignjada u Baškoj s malom školom lignjolova za djecu

Tradicionalna Lignjada - 18. Kup sv. Mikule održana je...

OPATIJA BAJNA: Detaljan program Adventa 2024. i dočeka Nove 2025. godine

Dani božićno-novogodišnjeg slavlja u Opatiji već su počeli -...

Nin je postao grad Feničanske rute

Gradu Ninu odobreno je članstvo u međunarodnoj organizaciji Feničanska ruta, na jučerašnjoj sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice. Republika Hrvatska postala je punopravnom članicom...

BOOT DÜSSELDORF 2023 NAPOKON OTVARA VRATA: Rajnom već stižu velike jahte

Napokon ponovo Boot Düsseldorf! Opet u onom istom nekadašnjem pred-korona terminu od 21. do 29. siječnja 2023. Boot - najveći svjetski kopneni sajam brodova,...

“Croatia, Full of Islands to Discover” kampanja za nautičku posezonu

"Croatia, Full of Islands to Discover" moto je promotivne kampanje nautičkog turizma koja će se provoditi do kraja prosinca 2022. na tržištima na tržištima Njemačke, Poljske, Češke, Nizozemske, Italije, Francuske, Velike...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here