Aktualno

ČUVARI POMORSKE BAŠTINE: Ovogodišnji dobitnik Matrikule „Željko Jerat“ je Joško Božanić

Ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade Matrikula čuvara hrvatske maritimne baštine...

80. VIŠKA REGATA: Najveći hrvatski krstaški spektakl očekuje rekordnih 200 jedrilica

U splitskom jedrenju sve je u znaku jubileja. Jedriličarski...

Ovako su se nekad krpale ribarske mreže

„Ribar plete mrižu svoju koja njemu triba, a ko...

ZADAR: Tuna, Sushi & Wine Festival, 18.-22. 4.

U Zadru se na Trgu Petra Zoranića održava već tradicionalni, sedmi gastro festival Sushi & Wine, od utorka 18. 4. do subote 22. 4. 2023. U sklopu festivala, koji je najveće godišnje gastro događanje u Zadarskoj županiji, na tri punkta svakodnevno će se pripremati i nuditi gastronomski spacijaliteti na temu Jadranskog mora: CHEF’S KITCHEN, STREET FOOD kantun i SUSHI kantun. Vino će nuditi ENO kantun s ponudom: Kraljevski vinogradi, Fiolić vina, Dražina vina, Vinketa, Degarra, Velebna, PZ Maslina i vino, Bora vina (Žuža vinarija). Na OPG kantunu će se nuditi domaći proizvodi. Uz sve to moće se razgledati i izložba fotografija „I ne tako davno – Saljski porat“ fografa Ante Frke, a u subotu je završna fešta uz koncert uvijek dobrih Sonkillersa.

Programi se odvijaju u dva termina, od 11 do 14 i od 18 do 22 sata. Večernji će termini imati prvenstveno zabavnu stranu, s koncertima ili nastupima DJ-a te s pratećim kulinarskim programom za sve željne dobre morske hrane, dok će jutarnji programi imati svoje tematske priče.

PROGRAM DOGAĐANJA:

UTORAK 18. 4.

11 -14 sati: cooking program
PRIMJENJENA UMJETNOST I ODRŽIVOST U GASTRONOMIJI
chef Mario Mandarić i zadarska kiparica Zvonimira Karavida
moderator / Damir Granić


18 – 22 sata: cooking program
TACO TUESDAY
glazba / DJ Mate Kokić

SRIJEDA 19. 4.

11 -14 sati:cooking program
DVI SKUŠE, chef Josip Vrsaljko, predavanje o plavoj ribi
moderator / Ivica Štorić
radionica / izrada origamija, Sanja Srbljinović – Čuček
glazba / DJ Denis

18 do 22 sata
cooking program
glazba / DJ Davor

ČETVRTAK 20. 4.

11 do 14 sati
cooking program
IKE JIME BRANCIN YAKITORI, chef Saša Began, prezentiranje tehnike humanog usmrćivanja ribe pod nazivom ike jime – na ovaj način meso ribe ostaje najbolje sačuvano
moderator / Damir Granić
radionica / izrada origamija, Sanja Srbljinović – Čuček
predstavljanje Fish Food and More Festivala i Maritimne baštine otoka Pašmana
glazba / DJ Denis

18 do 22 sati
cooking program
19.30 ACOUSTIC ECLECTIC, koncert
glazba / DJ Marko

PETAK 21. 4.

11 do 14 sati
cooking program
MARENDIN, Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola
Cocktail bar / Udruga barmena BACK 2 BASIC
moderator / Nikolina Radić
glazba / DJ Denis

18 do 24 sata
cooking program
21:00 LJETNO KINO, koncert
glazba / DJ Davor

SUBOTA 22. 4.

11 -14 sati
cooking program
KAMENICE I PJENUŠAC, Adriatic shell / Coral wine – moći će isprobati kamenice koje su očuvane metodom zaleđivanja tekućim dušikom na – 80 stupnjeva Celzijusa
moderator / Ana Marušić
cocktail bar / Udruga barmena BACK 2 BASIC
11.30 Elena Stella & Ante Jeličić Trio, koncert
glazba / DJ Marko

18 do 24 sata
cooking program
21:00 SONGKILLERS, koncert
glazba / DJ Davor
18.- 22. travnja 2023. svakim danom

Novo

ČUVARI POMORSKE BAŠTINE: Ovogodišnji dobitnik Matrikule „Željko Jerat“ je Joško Božanić

Ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade Matrikula čuvara hrvatske maritimne baštine...

80. VIŠKA REGATA: Najveći hrvatski krstaški spektakl očekuje rekordnih 200 jedrilica

U splitskom jedrenju sve je u znaku jubileja. Jedriličarski...

Ovako su se nekad krpale ribarske mreže

„Ribar plete mrižu svoju koja njemu triba, a ko...

Zlatno sidro 2023: MARINA FUNTANA – Svaki gost se ovdje osjeća kao doma

Voljom nautičara, koji su ispunili anketni upitnik objavljen na...

POREČ: Big game lov na tunu, delicije od tune, i koncereti: TBF, Silente i S.A.R.S., 11-14.9.2024.

U Poreču se sprema velika fešta s tunama u glavnoj ulozi. Uz Tunistru, međunarodni Big game fishing turnir na kojem se očekuje sudjelovanje...

KRALJEVICA: Lov na tunu TIRA TIRA, 12. 8.

Simulacija tradicionalnog tunolova održava se u Bakarcu kod Kraljevice u subotu 12. 8. 2023. od 19 sati. Nekoć su stanovnici Bakra živjeli od tunolova,...

Gastro vikend na moru: Dani maslina, pršuta, vina, istarskih i dalmatinskih delicija i sushija

Idealno je vrijeme za uzeti koji slobodan dan i skočiti na more, malo promijeniti klimu i odmoriti se, istražiti gastro ponudu Istre, Dubrovnika, Zadra....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here