Aktualno

CHARTER: Ima li Hrvatska brodove i posade za bogatu klijentelu?

Panel Crewed charter – prilika i izazov održan je...

Uskrs u Baški: Potraga za Uskršnjim zekom i fritaja sa šparogama iz vele padele

Uskrs u Baški nudi bogati program koji spaja lokalnu...

Inkluzija na trajektima Jadrolinije: Postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poteškoćama

Svjetski dan svjesnosti o autizmu u Jadroliniji je obilježen postavljanjem...

Michelin Guide 2023: Koji restorani na hrvatskoj obali i otocima imaju Michelinove zvjezdice i preporuke

U novom izdanju gastro vodiča Michelin Guide 2023 uvršteno je ukupno 89 restorana iz Hrvatske koji su nositelji neke od Michelinove oznake. Michelinovu zvjezdicu (za sada po jednu) nosi 11 restorana u Hrvatskoj, dva imaju zelenu zvjezdicu kao priznanje za lokalno i održivo u svojoj ponudi, a 14 restorana ima oznaku Bib Gourmand koju Michelin Guide dodjeljuje restoranima koji nude kvalitetne menije uz pristupačne cijene. U Michelinovom vodiču dominiraju restorani na obali i otocima, osobito u Istri.

Restorani nositelji Michelinove zvjezdice:

Boškinac, Novalja, kreativna kuhinja

Nebo, Rijeka, moderna kuhinja

Draga di Lovrana,Lovran, moderna kuhinja

Alfred Keller, Mali Lošinj, moderna kuhinja

Agli Amici, Rovinj, talijanska suvremena kuhinja

Monte, Rovinj, kreativna kuhinja

Pelegrini, Šibenik, moderna kuhinja

LD Restaurant, Korčula, moderna kuhinja

Restaurant 360, Dubrovnik, moderna kuhinja

Restoran nositelj zelene Michelinove zvjezdice:

Konoba Mate, korčula, domaća hrana

Restorani s oznakom Bib Gourmand:

Batelina, Banjole, hrana iz mora

Alla Beccaccia, Valbandon, tradicionalna kuhinja

Konoba Malo Selo, Buje, regionalna kuhinja

Konoba Vinko, Konjevrate, domaća kuhinja

Šug, Split, regionalna kuhinja

Konoba Škoj, Šolta, mediteranska kuhinja

Konoba Mate, Korčula, domaća hrana

Konoba Škoj, Šolta, mediteranska kuhinja

Taj Mahal, Dubrovnik, balkanska kuhinja

Bugenvila, Cavtat, mediteranska kuhinja

Restorani s Michelin preporukom:

Vila Ariston, Opatija, klasična kuhinja

Johnson, Mošćenička Draga, hrana iz mora

Zigante, Livada, tradicionalna kuhinja

Sv. Nikola, Poreč, klasična kuhinja

Konoba Buščina, Umag, tradicionalna kuhinja

Badi, Lovrečica, mediteranska kuhinja

Ribarska koliba, Pula, mediteranska kuhinja

Meneghetti, Bale, klasična kuhinja

Luciano, Buje, mediteranska kuhinja

Marina, Novigrad, kreativna kuhinja

Damir&Ornella, Novigrad, hrana iz mora

Cap Aureo, Rovinj,

Puntulina, Rovinj, mediteranska kuhinja

Morgan, Brtonigla, tradicionalna kuhinja

San Rocco, Brtonigla, suvremena kuhinja

Matsunoki, Mali Lošinj, japanska kuhinja

Kaštel, Zadar, mediteranska kuhinja

Foša Zadar, klasična kuhinja

Konoba Boba, Murter, moderna kuhinja

Konoba Tri Piruna, Vodice, moderna kuhinja

Il Ponte, Trogir, suvremena kuhinja

Konoba Trs, Trogir, mediteranska kuhinja

Konoba Fetivi, Split, tradicionalna kuhinja

Pinku fish&wine, Split, hrana iz mora

ZOI, Split, mediteranska kuhinja

Zrno Soli, Split, hrana iz mora

Dvor, Split, mediteranska kuhinja

Kadena, Split, internacionalna kuhinja

Bome, Split, mediteranska kuhinja

Otok, Supetar, hrvatska kuhinja

Konoba Kala, Supetar, hrvatska kuhinja

Mediteraneo, Hvar, hrvatska kuhinja

Maslina, Stari Grad, mediteranska kuhinja

Jeny, Tučepi, moderna kuhinja

Nicolo Polo, Gradac, mediteranska kuhinja

Filippi, Korčula, mediteranska kuhinja

Vapor, Dubrovnik, moderna kuhinja

Nautika, Dubrovnik, klasična kuhinja

Stara Loza, Dubrovnik, mediteranska kuhinja

Proto Fish, Dubrovnik, hrana iz mora

Zuzori, Dubrovnik, mediteranska kuhinja

Dubrovnik, Dubrovnik, mediteranska kuhinja

Marco Polo, Dubrovnik, mediteranska kuhinja

Bistro Tavulin, Dubrovnik, tradicionalna kuhinja

Pjerin, Dubrovnik, mediteranska kuhinja

Novo

Prošle godine u hrvatskom Jadranu evidentirano 14 000 tona otpada

Kako trenutno funkcionira selektiranje i odvoz otpada s plovila...

CHARTER: Ima li Hrvatska brodove i posade za bogatu klijentelu?

Panel Crewed charter – prilika i izazov održan je...

Uskrs u Baški: Potraga za Uskršnjim zekom i fritaja sa šparogama iz vele padele

Uskrs u Baški nudi bogati program koji spaja lokalnu...

Inkluzija na trajektima Jadrolinije: Postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poteškoćama

Svjetski dan svjesnosti o autizmu u Jadroliniji je obilježen postavljanjem...

Prošle godine u hrvatskom Jadranu evidentirano 14 000 tona otpada

Kako trenutno funkcionira selektiranje i odvoz otpada s plovila i koja su moguća unaprjeđenja, suživot masovnog turizma na kopnu i nautičkog turizma na moru,...

Uskrs u Baški: Potraga za Uskršnjim zekom i fritaja sa šparogama iz vele padele

Uskrs u Baški nudi bogati program koji spaja lokalnu tradiciju, obiteljsku zabavu i uživanje u autentičnim okusima. Blagdansko nedjeljno jutro započinje svečanom uskrsnom misom u 10:30...

Inkluzija na trajektima Jadrolinije: Postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poteškoćama

Svjetski dan svjesnosti o autizmu u Jadroliniji je obilježen postavljanjem komunikacijske ploče na trajektu Hrvat. Komunikacijska ploča je namijenjena djeci s teškoćama u razvoju i...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here