U šest poznatih rovinjskih restorana od 7. do 14. svibnja možete uživati u lokalnim specijalitetima po posebnoj ponudi: i riblji i mesni menu s čašom istarskog vina po osobi stoji 140 kn. Evo popisa restorana s menijima i kontaktima za rezervaciju stola:
- Restoran BRANCIN DA NINO, Trg G. Pignaton 8, tel. 052/811-530
Riblji meni: Crni rižoto od sipa sa koromačem; Odrezak rošpa u umaku od šparoga sa palentom; Kolač Tutti frutti Čaša bijelog vina Panjoka
Mesni meni: Rižoto sa pršutom i koromačem Teleći odrezak u umaku od šparoga sa palentom Kolač Tutti frutti Čaša crnog vina Panjoka
- Restoran GRACIANO, Obala palih boraca 4, tel. 052/811-515
Riblji meni: Domaći pljukanci sa sezonskim morskim plodovima Riblji file u bijelom vinu Desert 0,2l malvazije Panjoka
Mesni meni: Domaći njoki na istarski Sporo pečeni svinjski file na kremi od jabuka i vina Desert 0,2l crnog Panjoka
- Restoran FORTUNA, Obala A. Rismonda 3, t. 052/813-450, 097/7008008
Riblji meni: Aperitiv dobrodošlice; Bakalar; File brancina u umaku sa istarskim tartufima i slanim krumpirom; Palačinka; Bijelo vino 0,2l i voda
Mesni meni: Aperitiv dobrodošlice; Ovčji sir sa istarskim tartufima; Pileći file u umaku sa istarskim tartufima i slanim krumpirom; Palačinka; Crno vino 0,2l i voda
- Restoran DREAM, J. Rakovca 18, tel. 052/830-613, 091/5799239
Riblji meni: Tuna carpaccio, dressing od agruma i maslinovog ulja, kapare, rokula; Brodet od tune, grdobine, hobotnice i lignji; Domaći čokoladni tart; Malvazija Deklić 0,1l
Mesni meni: Carpaccio od goveđeg bifteka, rokula, Grana Padano; Istarski fuži s pilećim žgvacetom -pileće meso sotirano s povrćem; Sladoled od tartufa sa tamnom čokoladom; Merlot Medea 0,1l
- Restoran SANTA ROMA, J. Rakovca 42, tel. 091/1555000
Riblji meni: Dagnje na buzaru; Srdele u špagetu sa rokulom i cherry rajčicom; Tiramisu; Čaša bijelog vina Vivoda
Mesni meni: Pršut i sir; Njoki gljive i tartufi; Pannacotta sa šumskim voćem; Čaša crnog vina Vivoda
- Konoba ŠTORIJA, Matije Vlačića Ilirika 11, tel. 052/821-120, 091/2050064
Riblji meni: Salata od hobotnice i slani sardoni s kaparima; Riblji mix Štorija (škampi, lignje, cadel, file brancina), prilog – krumpir salata s rokulom; Domaći kolač; 0,25l bijelo vino Vivoda
Mesni meni: Pljukanci sa šparogama; Punjeni svinjski file sa pršutom i sirom, prilog- restani krumpir; Domaći kolač; 0,25l crno vino Legović