Aktualno

ČUVARI POMORSKE BAŠTINE: Ovogodišnji dobitnik Matrikule „Željko Jerat“ je Joško Božanić

Ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade Matrikula čuvara hrvatske maritimne baštine...

80. VIŠKA REGATA: Najveći hrvatski krstaški spektakl očekuje rekordnih 200 jedrilica

U splitskom jedrenju sve je u znaku jubileja. Jedriličarski...

Ovako su se nekad krpale ribarske mreže

„Ribar plete mrižu svoju koja njemu triba, a ko...

Hobotnica pod pekom u konobi Galinac u Brelima

Domaća hrana, autentični dalmatinski ugođaj i prekrasan pogled s terase na more i susjedne otoke – sve to ima konoba Galinac u Brelima.

Ono zbog čega mi ovdje obavezno dolazimo je peka. Priprema se po narudžbi za najmanje četiri osobe i treba se najaviti dan unaprijed, a u ponudi su janjetina i teletina iz Dalmatinske zagore, hobotnice i riblja peka. Krumpir za peku sami uzgajaju u Imotskom, jer kako kaže gazda Stipe Slišković „brdski krumpir ima poseban okus“. I zaista, tako je. A hobotnica pod pekom baš s tim brdskim krupirima, ta baš ima poseban okus.

– Tajna hobotnice ispod peke je u tome da hobotnica zna biti tvrda, a naša neće biti nikada. Pripremamo isključivo hobotnice uhvaćene od početka studenog do kraja siječnja, prije nego što se mrijeste. Kad prođe taj period, hobotnica postane žilava i više nije dobra. Tajna naše hobotnice ispod peke je i u tome da je najprije zapečemo na gradelama pa tek je onda stavljamo u tepsiju sa ostalim sastojcima – odaje Stipe svoje tajne. Osim hobotnice, u peku idu krumpir, rajčica, luk, češnjak, bijelo vino, maslinovo ulje, sol, papar i grančica ružmarina.

Pogledajte kako Stipe Slišković priprema hobotnicu pod pekom:

Kontakti za narudžbu peke u konobi Galinac u Brelima: + 385 98 910 54 66 ili e-mail: info@konoba-galinac.hr Za ekipu s broda konoba nudi i organizaciju prijevoza kombijem.

Novo

ČUVARI POMORSKE BAŠTINE: Ovogodišnji dobitnik Matrikule „Željko Jerat“ je Joško Božanić

Ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade Matrikula čuvara hrvatske maritimne baštine...

80. VIŠKA REGATA: Najveći hrvatski krstaški spektakl očekuje rekordnih 200 jedrilica

U splitskom jedrenju sve je u znaku jubileja. Jedriličarski...

Ovako su se nekad krpale ribarske mreže

„Ribar plete mrižu svoju koja njemu triba, a ko...

Zlatno sidro 2023: MARINA FUNTANA – Svaki gost se ovdje osjeća kao doma

Voljom nautičara, koji su ispunili anketni upitnik objavljen na...

Raste nova zgrada restorana u Marini Punat

Nova zgrada restorana u Marini Punat nevjerojatno brzo raste, na očigled, iz dana u dan. Još je nešto nevjerojatno. Na metar od gabarita zgrade...

MARINA PUNAT: Gradi se novi Hram finih okusa

Prije par dana postavljeni su temelji novog restorana Marine Punat. Nova zgrada raste na očigled iz dana u dan a prvi gosti moći će...

Novi chef u restoranu Admiral u marini Novi

Restoran Admiral u marini Novi kreće u novu sezonu s novim chefom, Mirom Bionidćem, koji je kreirao novi meni u sklopu moderne mediteranske kuhinje....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here