Predstavljanje svježih maslinovih ulja s područja općine Jelsa uz posebne zalogaje i vrhunska hvarska vina tema je svečanosti zatvaranja ljetne sezone u Jelsi. Ovo ekskluzivno događanje odvijat će se u subotu, 12.10.2024. od 15-20h u kušaonici Seca u Gdinju.
Svečanost dolaska mladog maslinovog ulja počet će kušanjem tek prešanih (novih) maslinovih ulja maslinara Božić, Matković, Seca Eva Marija. Edukativnu notu događaju dat će usporedba svježeg maslinovog ulja s prošlogodišnjim što će posjetiteljima dati mogućnost raspoznavanja aromatike različitih godišta, uz stručno vođenje maslinara.
Mediteranske zalogaje pripremit će poznate food blogerice Sandra Rončević (blog – O slanom i slatkom) i Tanja Pastuović Klaić (blog – Cookam i guštam) uz Krstu Barbića, jednog od najboljih hvarskih kuhara iz obiteljskog restorana Davor iz Zavale koji će pripremiti poznatu hvarsku gregadu. Pripremljena jela obogatit će začinsko bilje obližnjega mirisnoga vrta Fjori Fôra, a kapljice božanskog nektara izvornih dalmatinskih sorti (bogdanuša, prč, pošip, plavac mali) ponajboljih hvarskih vinara sljubit će se uz hranu, ulja i glazbu, s pogledom na polje maslina.
Događaj je otvoren za javnost, broj mjesta je ograničen. U slučaju kiše, događaj se ne odgađa, samo se premješta s terase u kušaonicu Seca Eva Marija.
Info /ulaznice: evam.curin@gmail.com
PR: TZ općine Jelsa / Zlatne riječi
Foto: Julio Frangen