Aktualno

ČUVARI POMORSKE BAŠTINE: Ovogodišnji dobitnik Matrikule „Željko Jerat“ je Joško Božanić

Ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade Matrikula čuvara hrvatske maritimne baštine...

80. VIŠKA REGATA: Najveći hrvatski krstaški spektakl očekuje rekordnih 200 jedrilica

U splitskom jedrenju sve je u znaku jubileja. Jedriličarski...

Ovako su se nekad krpale ribarske mreže

„Ribar plete mrižu svoju koja njemu triba, a ko...

Škola soljenja srdela, Fažana, 30. travnja

Škola soljenja srdela održat će se u subotu 30. travnja 2022. od 17 sati na rivi u Fažani. Dobrodošli su svi koji žele naučiti usoljavati ribu. Škola traje oko sat i pol, besplatna je, a sudonici će dobiti sve što im je potrebno: srdele, sol i limenu posudu u koju će slagati ribu. Poslije školice, na rivi će biti živa muzika i fešta uz srdele, sir i vino.
Ribu koju su usolili sudionici nose kući, a jedina im je obaveza da se nakon tri mjeseca moraju vratiti sa svojom limenkom usoljene ribe na feštu u Fažani 14. 8. Na toj fešti će se limenke otvoriti, a srdele kušati te će se proglasiti najbolje i “najslanije”.
Za sudjelovanje na fažanskoj Školi soljenja srdela treba se unaprijed prijaviti organizatoru na mail: info@infofazana.hr. Obično sudjeluju ekipe, prijatelji ili obitelj, a i mala djeca su dobrodošla. U mailu napišite imena i prezimena onih koji bi došli i njihovu dobu te kontakt telefon. Organizator vam treba potvrditi dolazak.

Foto: TZ Fažana

Novo

ČUVARI POMORSKE BAŠTINE: Ovogodišnji dobitnik Matrikule „Željko Jerat“ je Joško Božanić

Ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade Matrikula čuvara hrvatske maritimne baštine...

80. VIŠKA REGATA: Najveći hrvatski krstaški spektakl očekuje rekordnih 200 jedrilica

U splitskom jedrenju sve je u znaku jubileja. Jedriličarski...

Ovako su se nekad krpale ribarske mreže

„Ribar plete mrižu svoju koja njemu triba, a ko...

Zlatno sidro 2023: MARINA FUNTANA – Svaki gost se ovdje osjeća kao doma

Voljom nautičara, koji su ispunili anketni upitnik objavljen na...

Srdele na savor: osvježavajuća marenda za tople dane

Savor ili marinada je tipični stoljetni način pripreme uglavnom plave ribe (srdela, inćun, skuša, lokarda...) pogotovo za toplijih vremena jer je jelo osvježavajuće te...

BAKAR: Fešta od brodeta, 9. 7.

Kuhanje brodeta počinje na Žalu ribara u 17 sati u nedjelju 9.7.2023, a od 21 sat počinje zabava uz Trio Rio i Josefinu.

FAŽANA: Škola soljenja srdela, 29. 4.

Tradicionalno natjecanje u soljenju sardela počinje u 18 sati 29. 4. 2023. na Fažanskoj rivi uz gastro ponudu slanih sardela, maslinovog ulja i istarskih...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here